Webshop

Historia

East Import bildades 1990 i Höör av familjen Andersson som under 90-talet drev upp grossiströrelsen till att bli en rikstäckande skandinavisk grossist inom hus, hem och fritidsprodukter. 2005 sålde familjen Andersson till Bergendahl & Son som drev bolaget vidare som dels ett inköpsbolag för sin egen detaljhandel, men såg även till att East Import var en fortsatt grossist för fackhandeln inom heminredning på den svenska marknaden. I September 2011 köpte Mikael Otterberg & Jonas Andersson East Import och driver bolaget i dag.

 

East Imports verksamhet idag

East Imports verksamhet består av traditionell grossistverksamhet, där vi erbjuder skandinaviska kunder vårt lagerlagda sortiment. Detta genom aktiv säljbearbetning av vår säljkår, genom besök eller genom mässförsäljning. East Import har även ett djupare samarbete med större kedjor, där East Import är en resurs till deras sortimentsorganisation i att finna rätt leverantörer i huvudsak från Asien, kvalitetssäkra leverantörer och produkt samt lagerhålla och leverera till berörda butiker eller lager. East Import är idag en av de ledande grossisterna inom hus, hem & fritidsprodukter i Sverige och har ca 1 000 aktiva kunder. Våra kunder är allt ifrån fristående inredningsbutiker till att vi är samarbetspartner till större kedjor. Vi eftersträvar att alltid vara lyhörda och snabba och på så sätt anpassa oss efter kundernas krav och behov.

 

Vår affärsidé

East Import ska med lyhördhet/snabbhet och god lönsamhet utveckla och driva grossisthandel mot/med skandinavisk detaljhandel, där East Import adderar till värde för kund och slutkonsument.

Webshop